Składniki:
1 i 1/2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
1/4 szklanki kakao
1/3 łyżeczka soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1/3 szklanki oleju
1 żółtko
wiśnie drążone
pół czekolady mlecznej
Przygotowanie:
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, kakao, sól, proszek do pieczenia, wymieszać. Zrobić wgłębienie i wlać w nie wodę, jogurt, olej, dodać żółtko. Delikatnie połączyć składniki łyżką. Pokroić pół czekolady w drobne kawałki i dodać na koniec do masy.
Papilotki napełnić do 1/3 wysokości. W środek włożyć 3-4 wiśnie i przykryś resztą masy do 3/4 wysokości papilotek.
Piec 25 min w nagrzanym do 175oC piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz